Opdrachten

Groei en Coaching

Hoe maken we de verkoop daadkrachtiger en breiden we de omzet uit in Nederland?

In opdracht van één van onze opdrachtgevers, zijn we aan de slag gegaan om de mogelijkheden in kaart te brengen waar op kortere en langere termijn groei gerealiseerd kan worden. Denkend vanuit de mogelijkheden van het bedrijf, hebben we de markt in kaart gebracht en gezocht naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Daartegenover hebben we de bedreigingen en zwaktes goed in kaart gebracht. Aansluitend zijn we druk bezig geweest met het enthousiasmeren, coachen en sterker maken van het verkoopteam. Daarbij kwam onze saleservaring meer dan van pas. Ook hebben we de totale organisatie onder de loep genomen. Waar liggen nog meer kansen dan binnen hun bestaande klant- en product portfolio? En waar kunnen we groei van marge en omzet realiseren?

Een nieuwe organisatie

Een organisatie die hard groeit en waarvoor eigenlijk de essentiële kennis ontbreekt. Aan de passie en gedrevenheid van de mensen in de onderneming ligt het niet: Het mooiste product in de markt maken.

Maar een enorme groei vergt meer, zoals: Hoe zetten we de (productie) organisatie neer, hoe maken we de supply chain het meest efficiënt, hoe gaan we succesvol gebruik maken van de interne IT-structuur en hoe gaan we structuur aanbrengen in de interne en externe logistiek? Het is dus van het grootste belang om daarbij de mensen neer te zetten op de posities waar ze ‘op hun plek zijn’, waar ze ook de meeste arbeidsvreugde hebben, maar ook waar ze het beste kunnen (door)groeien en van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf! Waarbij de personeelsleden zich ook verbonden en één voelen met het bedrijf.

Daarna konden we de verkoopafdeling op poten zetten. Nu gaan we de te verwachten groei realiseren in zowel binnen- als buitenland. En dat allemaal met een glimlach!

Vragen? Neem contact op!

contact