Over ons

Wie is van Bale
Consulting

Van Bale Consulting is een dynamische onderneming, gespecialiseerd in sales en algemeen management. Op het gebied van zowel consulting als interim management staat van Bale Consulting u graag terzijde!

Graag brengen wij leveranciers en klanten met elkaar in contact. Dat is onze grootste passie! Dat kan zijn binnen de foodsector (retailers, foodservice, de levensmiddelenindustrie), maar ook hier buiten zijn wij graag uw partner! Met een gedegen marktkennis en ook veel ervaring, helpen wij u graag verder.

Van het opstellen en uitwerken van ideeën, tot het implementeren, regisseren en realiseren van strategische plannen. Bovendien kunnen wij u ondersteunen bij productontwikkelingstrajecten. Dit alles om kansen te bepalen in nieuwe markten en daarbij ook eventuele bedreigingen in kaart te brengen. Ook treden we op als tussenpersoon, om onze relaties in contact te brengen met potentiële partners in binnen- en buitenland. Het uitvoeren van uw plannen is hiermee ook onze taak.

Wij zijn hiermee voor u van toegevoegde waarde. Vandaar ook onze slogan: samen staan we sterker. Oftewel:

simply better together

Loopbaan

Van Bale Consulting wordt geleid door Johan van Bale. Zijn roots liggen in Den Haag, waar hij in 1970 is geboren. Nadat hij zijn opleidingen had afgerond, begon zijn werkzame carrière. Allereerst als assistent-inkoper bij supermarktketen Konmar Superstore. In 6½ jaar tijd leerde hij daar alle kneepjes van het inkoopvak, maar ook gewoon hoe ‘retail werkt’. Hij vervolgde zijn carrière als Account Manager bij Alpensonne Nederland BV, importeur van het prachtige Duitse zuivelbedrijf Ehrmann. Hier leerde hij met de opgedane retailervaring het verkoopvak.

Na 4½ jaar maakte hij de overstap naar Menken Salades & Sauzen in Sassenheim. Een productiebedrijf van verse brood & toastsalades. Vanuit de rol van Key Accountmanager groeide hij via Sales Manager door tot Commercieel Directeur. Een functie die hij 9 jaar vervulde. Hij was één van de initiatiefnemers om hummus binnen dit mooie familiebedrijf te introduceren, iets wat een gouden greep bleek. Mede dankzij zijn enthousiaste leiding verviervoudigde de omzet in de bijna 16½ jaar tijd dat hij bij dit prachtige bedrijf werkte.

Johan wordt gekenmerkt door een enorme gedrevenheid en passie. En dat niet alleen aan de commerciële zijde, maar ook op het gebied van productontwikkeling en algemeen management. Daarbij komt zijn directie-ervaring meer dan ooit van pas. Hij is sociaal, houdt van mensen en staat erom bekend dat hij het beste in hen naar boven haalt!

Hij geniet van het ontwikkelen van nieuwe concepten en ideeën, daarbij altijd denkend en handelend vanuit de mogelijkheden binnen de onderneming en de totale supply chain!

Met sales ervaring in binnen- en buitenland (met een focus op België, Scandinavië, Spanje en Portugal), helpt Johan u graag met het vinden van de juiste route om uw product of dienst te introduceren of onder aandacht van uw klanten te brengen.

Eerdere werkgevers

Wij zijn wij

Vanuit ons kantoor in het mooie Veenendaal in de Gelderse Vallei verrichten wij onze werkzaamheden. Klik op de foto hiernaast om meer over ons te weten te komen!

Johan van Bale

Manager

Ik ben mijn carrière gestart bij één van de mooiste supermarktorganisaties van destijds: KonMar Superstore. Ik heb daar geleerd wat mooie producten zijn en hoe je deze kunt vermarkten. Maar ook gewoon geleerd wat handel is! En niet te vergeten: geleerd wat retail is en doet!

Via Alpensonne Nederland B.V. ben ik terecht gekomen bij Menken Salades & Sauzen B.V.. De laatste 14½ jaar vanuit een schitterende fabriek in Sassenheim. Bouwend aan kwalitatief goede producten en fantastische innovaties. Maar vooral hard gewerkt aan het realiseren van een goede samenwerking met onze klanten.

9 Jaar heb ik als directielid mee mogen denken met en werken aan de groei van de organisatie. Dat heeft mij veel kennis opgeleverd: Van verkoop tot productie en van logistiek tot verpakkingen en productontwikkeling. Daar kan ik enorm van genieten.

Ik ben een mensenmens en geniet ervan als andere mensen zich ontwikkelen. Want als mensen groeien, groeit de gehele organisatie en komt er tijd en ruimte voor nieuwe initiatieven! Overal liggen er kansen en dat vergt vaak een enorm doorzettingsvermogen en kennis. En dat is wie ik ben: gedreven en met een enorm doorzettingsvermogen. En dat wil ik ook graag samen met en voor anderen gaan realiseren. Want we zijn: Simply better together!

In mijn vrije tijd geniet ik er van om samen met mijn gezin (vrouw en 4 prachtige kinderen) met de camper erop uit te trekken. Kamperen en reizen zijn mijn grootste hobby’s.

Nellie van Bale – Adelerhof

Management Assistente

Ik ben Nellie van Bale, 47 jaar, getrouwd met Johan en moeder van 3 prachtige dochters en een zoon!

Nadat ik mijn HAVO-opleiding had afgerond, ben ik in de IT terechtgekomen en daar opgeklommen van Receptioniste tot Afdelingssecretaresse om vervolgens mijn loopbaan daar te beëindigen als Management Assistente. Ik ben zo’n 11 jaar uit het vak geweest om mij volledig te wijden aan mijn gezin. Sinds 6,5 jaar ben ik weer werkzaam als Management Assistente op een basisschool.

Ik ben accuraat en werk graag achter de schermen mee aan een organisatie die op rolletjes loopt. Toen Johan mij vroeg om niet alleen samen met hem ons gezin te runnen, maar ook zijn rechterhand te zijn bij van Bale Consulting hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Ik wil daarom graag mijn administratieve en secretariële talenten inzetten om bij te dragen aan een juiste en zorgvuldige correspondentie, administratie en boekhouding van van Bale Consulting.

Vragen? Neem contact op!

contact